U bent hier: Home » Info » Wat na de crèche?

Naar school

Onderwijs in de Molenstraat van 0 tot 14 jaar...

Op onze domeinen zijn drie entiteiten gevestigd: zelfstandig kinderdagverblijf 't Kasteeltje, GO! basisschool 't Kasteeltje en GO! Atheneum Klein-Brabant, allen behorend tot GO! Scholengroep Rivierenland.

Vanaf de leeftijd van 2,5 jaar wuiven we onze peuters uit... ze zijn klaar voor de volgende stap: de kleuterschool. Het team van GO! basisschool 't Kasteeltje verwelkomt jullie dappere kleuter met open armen.

’t Kasteeltje wil een lerende school zijn die vanuit de kernwaarden van het GO! alle leerlingen voorbereiden op een brede persoonlijkheidsontwikkeling.

Het welbevinden van onze leerlingen en leerkrachten vinden wij prioritair. Immers, al wie zich goed voelt, presteert optimaal.

Wij stellen ons als doel om het maximum uit ieder kind te halen, rekening houdend met de talenten. ’t Kasteeltje is een groene school waar uw kind volle kans tot ontplooiing krijgt.

Dankzij onze voorschoolse opvang is uw kind welkom vanaf 07:00. Hierdoor geven wij ouders de mogelijkheid om hun kind(eren) in alle rust en veiligheid bij onze begeleidster achter te laten. De voor- en naschoolse opvang is op de school en bijgevolg bekend terrein voor uw kind.

Onze eigen bus met begeleiding zorgt ervoor dat we kinderen aan de deur kunnen komen ophalen.

’s Middags kunnen de kinderen hun boterhammetjes opeten maar bieden wij ook warme maaltijden aan democratische prijzen aan.

Samen met een sterke ouderwerking en schoolraad zorgen wij ervoor dat U een betrokken speler bent in onze school

Na de basisschool, kunnen onze leerlingen doorstromen naar GO! Atheneum Klein-Brabant.

 

Instapdata schooljaar 2018-2019

Instapdatum Voor kleuters geboren tot en met...
3 september 2018 3 maar 2016
5 november 2018 5 mei 2016
7 januari 2019 7 juli 2016
1 februari 2019 1 augustus 2016
11 maart 2019 11 september 2016
23 april 2019 23 oktober 2016
3 juni 2019 3 december 2016

Bereken hier de instapdatum voor jouw kleuter.

 

Eerste kleuterklas

Graag stellen wij jullie de juffen van de eerste kleuterklas voor.

"Hallo! Wij zijn juf Kim en juf Nancy! In onze klasjes krijgen de kleutertjes de mogelijkheid om geleidelijk aan en op hun eigen tempo te wennen aan het naar school gaan. Samen met onze klaspoppen Jules en Hanna zingen en dansen we dagelijks. We kunnen volop exploreren en experimenteren en we maken kennis met heel wat materialen en technieken. Zo leren we spelenderwijs zeer veel nieuwe dingen..."

Allemaal nieuwe dingen die ons boeien

Verf, lijm, wasco's... 't is nog wat knoeien!

Samen met Jules en Hanna spelen in de klas vinden we fijn.

Het is leuk in de klas van ons jufke te zijn!

 

Zoekt u een andere GO!-school in onze regio?

Woont u in Bornem, Sint-Amands, Willebroek of Boom en zoekt u een school van het GO! Onderwijs van de Vlaamse gemeenschap in deze gemeenten, dan vindt u deze hier.